Pimec
6 d'abril de 2017
Comparteix-ho a:   |
 
 
ALERTA DEL DEPARTAMENT DE RELACIONS LABORALS
 
El Tribunal Suprem estableix que les empreses no estan obligades a portar un registre de jornada
 

El Ple de la Sala IV del Tribunal Suprem acaba d’establir en una sentència que les empreses no estan obligades a portar un registre horari de la jornada diària de tota la plantilla per comprovar el compliment de la jornada laboral i horaris pactats, i només s’haurà de portar un registre de les hores extres realitzades.

Des de PIMEC, celebrem aquesta sentència, ja que entenem que l'obligació suposaria implementar costosos processos de control horari que, en moltes ocasions, no comportaria un benefici real per a les empreses ni els treballadors.

A més, aquest exhaustiu control podria provocar la tornada a sistemes de treball més mesurats per hores de presència física a l’empresa que per productivitat, un sistemes totalment desfasats en la realitat actual.
 
 
Més informació
 
 
 
 
Elena de la Campa
Directora de Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de PIMEC
edelacampa@pimec.org
 
 
 
 
 
Afegeix-nos a la teva llibreta d'adreces!
 
 
 
 
 
twitter
linkedin
facebook
flickr
youtube
PIMEC
 
 
 
 
Avís legal: D'acord amb la Llei 34/2002 de 11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, li recordem que la seva adreça de correu electrònic figura registrada a la base de dades de PIMEC, micro, petita i mitjana empresa de Catalunya. Vostè té dret en tot moment a accedir a la informació que el concerneix, rectificar-la, així com oposar-se al seu tractament responent a BAIXA. Si no és així, i d'acord del que disposa la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre, l’informem que les seves dades personals seran incloses al nostre fitxer, amb la finalitat de remetre-li informació que pugui ser del seu interès.